Hobbytest

Brodering: Test av de beste broderisettene for nybegynnere

Hobby, crafting, creativity, time at home. Hands embroidering cross stitch

Inneholder annonsørlenker

Brodering er en tidløs og kreativ hobby som lar både voksne og barn uttrykke sin kreativitet gjennom nål og tråd. Med en rekke broderisett tilgjengelig på markedet, kan det være en utfordring å velge det rette settet som ikke bare matcher dine interesser, men også passer for nybegynnere.

Her finner du ulike typer broderisett, fra de som er perfekte for barn, til sesongbestemte sett for påske og jul, samt sett med dyr og blomstermotiver. Kanskje du ser etter en ny hobby å komme i gang med? Eller du er på jakt etter en gave til noen du bryr deg om? Her får du en grundig gjennomgang med test av de beste broderisettene for nybegynnere.

Tilbehør for brodering. Lerret, ramme for broderi og trådtråd på trebakgrunn
Alt du trenger for å komme i gang med brodering er nål, tråd, lerret og broderiring.

Å sitte med brodering er en tålmodig hobby, men med tanke på resultatet du får er det vel verdt det! Du trenger ingen broderingsmaskin for å lage det nydeligste broderingsbildet!

Nedenfor har vi samlet en god oversikt over broderisett med korssting som fremgangsmåte. Disse kan det være lurt å ta en titt på. Noen av settene er tilpasset nybegynnere, mens andre er for du som kanskje har brodert en stund. Noen av broderingssettene er også sortert i forhold til sesong og motiv. Her får du litt å velge mellom!

Hvilke broderisett / broderingssett har vi sett på?

Vi har vært innom ulike nettbutikker og valgt ut de broderisettene som passer best til barn og voksne, både for nybegynnere og viderekomne.

Det viktigste for oss har vært å hente inn broderingssett som tilbyr ulike nivåer for hobbyentusiasten, men også at det skal være ulike motiver å prøve seg ut på.

Disse brodering-settene har vi sett på:

Brodering for barn

Barn kan begynne å brodere når de er så små som mellom tre eller fire år. Så lenge barna klarer å holde nålen og broderiringen (rammen), så vil de ha kontroll på sysakene sine. I denne alderen er det ikke nødvendig å forvente de mest elegante kreasjonene, for ofte er det god nok prestasjon i seg selv at de klarer å holde i nål og tråd.

Nærbildedetalj kvinnelige barnehender som broderer rundt bøylestofframme med korssting. Pike

For litt eldre barn kan det være lurt å velge broderisett som er mer engasjerende, fargerike og ikke for kompliserte. Da kan det være lurt å velge ut sett som inkluderer store, lett håndterlige nåler, tykk tråd, og enkle motiver.

 • Hest – Broderisett til barn
  Permin

  Bilde av broderingssettet med hest til barn
  • Størrelse: 14 x 14 cm
  • Tråd: 8 farger
  • Stoff: Aida
  • Teknikk: Korssting
 • Katt – Broderisett til barn
  Permin

  Ferdig brodert katt på canva som er broderingssett for barn.
  • Størrelse: 25 x 25 cm
  • Garn: Akryl
  • Stoff: Stramaj 1.8
  • Teknikk: Korssting

Et annet tips er at broderingssett for barn bør komme med trykte stoffer, som gjør det enkelt for barna å følge mønsteret. I tillegg bør det følge med enkle instruksjoner de kan følge. Sett med motiver av populære figurer, dyr eller enkle landskap er spesielt tiltrekkende for yngre broderingsentusiaster.

Broderingssett med dyr

Dyr er et populært tema innen brodering, og det finnes utallige sett med alt fra ville dyr til kjæledyr og fantasidyr. Disse settene er fantastiske for de som elsker naturen og dyr, og de tilbyr en rekke ferdighetsnivåer.

 • Skotsk Høylandsku – Broderisett
  Permin

  Høylandsku broderingssett ferdig brodert på pute med nøytral bakgrunn
  • Størrelse: 40 x 40 cm
  • Stoff: Aida / Perlegarn
  • Teknikk: Korssting
 • Ørn – Broderisett
  Permin

  Broderisett til ørn ferdig innrammet i mørk treramme
  • Størrelse: 41 x 31 cm
  • Stoff: Lin / Moulin-garn
  • Teknikk: Korssting

For nybegynnere kan det være lurt å se etter sett med større motiver og færre fargeendringer. Dette vil gi en enklere introduksjon til brodering. Disse settene kan være spesielt motiverende, da de ofte resulterer i et arbeid man kan være stolt av å vise frem.

Brodering med blomster

Blomstermotiver er blant de mest populære innen brodering, takket være deres tidløse skjønnhet og varierte fargepalett. Broderisett med blomster kommer i alle slags varianter, fra enkle, ensfargede design til komplekse, flerfargede komposisjoner.

For nybegynnere, start med sett som fokuserer på enkelte blomster eller mindre buketter. Disse settene tilbyr en fin måte å lære seg grunnleggende sting og teknikker, mens man fortsatt ender opp med et vakkert, ferdig produkt.

 • Vårbukett – Broderipakke
  DMC

  Ferdig brodert vårbukett fra DMC i rosa farger og grønne stilker
  • Størrelse: Ø 15 cm (25 x 25 cm)
  • Stoff: Moulin-garn
  • Teknikk: Korssting
 • Kurv med blomster – Broderisett
  Permin

  Blomstervase brodert i lilla- og blåfarger på hvitt lerret
  • Størrelse: 48 x 40 cm
  • Stoff: Lin / Moulin-garn
  • Teknikk: Korssting
Cross Stitch
Korssting: Her ser du hvordan tråden først broderes en gang gjennom «firkanten», og deretter krysses tråden.

Broderisett til påske

Påskebroderisett gir en fantastisk mulighet til å skape sesongbasert dekor for hjemmet. Disse settene kommer ofte med motiver som inkluderer påskeegg, kyllinger, harer, og vårlige blomster.

Materialene i disse settene er vanligvis tilpasset nybegynnere, med klare instruksjoner og stoffer som er enkle å jobbe med. Å fullføre et påskebroderi kan være en hyggelig forberedelse til høytiden, og resultatet er ofte en vakker dekorasjon som kan tas frem år etter år.

Broderisett til jul

Julebroderisett er perfekte for å skape en koselig stemning i førjulstiden. De kommer med en rekke motiver, fra tradisjonelle julescener og figurer til mer moderne design. Disse settene kan brukes til å lage julekort, dekorasjoner, eller til og med personlige gaver. Nybegynner-vennlige sett fokuserer på enkle design med færre detaljer, som gjør broderingsprosessen både morsom og overkommelig.

Merknad! Vi har snakket med leverandøren og fått bekreftet at alle broderisettene fra Permin inneholder alt du trenger for å brodere, inkludert nål, tråd, broderiring/-ramme, stoff og tråd.

 • Om du er nybegynner på brodering kan denne guiden med oppskrift på broderi av reinsdyr på treplate hjelpe deg i gang?
 • Sjekk også ut vår test av klinkekulebane i tre hvor utvalget er stort, og moroa er dobbelt så gøy!

Ofte stilte spørsmål om brodering

 • Hvor begynner man på et broderi?

  Du kan starte et broderi på flere måter, avhengig av prosjektet ditt. En populær metode er å bruke vannoppløselig vlieseling/vlies som et hjelpemiddel til å overføre designet ditt på stoffet. Dette er spesielt nyttig for nybegynnere da det gjør det enklere å følge designet mens du broderer. Når du er ferdig, forsvinner vliesen og eventuelle markeringer enkelt ved å skylle stoffet i kaldt vann​​.

  YouTube-videoer med instruksjoner kan også være nyttige å bruke når du skal i gang med brodering for første gang.

 • Hva trenger jeg for å brodere?

  For å starte med broderi trenger du noen grunnleggende forsyninger:

  – Broderistoff eller vandopløselig vlies
  – Broderigarn
  – Broderiring eller syring
  – Broderinål (kjent som stramajnål)
  – Vandopløselig markeringspen
  – Mal, diagram (mønsteret til motivet som er plassert i firkantede ruter) eller et mønster tegnet for frihånd.
  – Broderisaks​​

 • Er det vanskelig å brodere?

  Brodering er enkelt å lære seg, spesielt hvis du starter med enkle prosjekter og teknikker. Det finnes ulike sting og metoder, men grunnleggende broderi krever bare en nål og litt tråd eller garn.

  Å lære de forskjellige sting-teknikkene kan ta lenger tid, så det kan være lurt å begynne med korssting.

 • Hva er best å brodere på?

  Du kan brodere på mange forskjellige materialer, men for å gjøre det enklere å telle og følge et mønster, er stoffer som Aida og Stramaj populære blant nybegynnere. Disse stoffene har en klar og tydelig struktur som gjør det enkelt å skape jevne og pene sting​​.

 • Hva er det lurt å begynne med som nybegynner i brodering?

  Som nybegynner er det lurt å starte med enklere prosjekter som bruker korssting eller kontursting, da dette er grunnleggende teknikker som er relativt enkle å lære.

  Det finnes mange brodering-sett som tilgjengelig som inneholder alt du trenger for et prosjekt, noe som kan være en god måte å lære på​​.

 • Hva er korssting?

  Korssting er en broderiteknikk hvor du syr sting i form av et kors. Denne metoden er spesielt populær fordi den er enkel å lære, og du kan skape detaljerte bilder og mønstre ved å følge et rutenett eller diagram. Korssting gjøres ofte på Aida-stoff, som har en klar og tydelig veving som gjør det enkelt å telle og plassere stingene nøyaktig​​.

  På bildet lenger oppe i artikkelen finner du en detaljert bildeanvisning på hvordan et korssting ser ut. Sammen med broderisettene følger det også en bruksanvisning som forteller deg hvordan du går frem.

Test av klinkekulebane i tre -Timevis med moro!

Test av biljardbord – Hobbyen som trigger konkurranseinstinktet!

Copic Ciao Marker test: Tusjen for nybegynneren!