Hobbytest

Copic Classic Marker test: Er originalen best?

Copic Classic nærbilde av begge ender av tusjen

Inneholder annonsørlenker

Copic Classic Marker er tusjene som gir presise detaljer og nydelig tekstur. Når du skal fargelegge med tusjer, er det godt når den sitter godt i hånden og er fylt med en god mengde blekk.

Den største fordelen med Copic Classic-tusjene er at de inneholder 2,5 milliliter blekk!
Det store fargeutvalget er heller ikke til å kimse av. Om du skal fargelegge tegninger med små detaljer i, er den runde børsten til Copic Classic perfekt å bruke. Den ekstra brede tuppen på den andre siden, passer derimot godt til kalligrafi.

Når du tar i bruk Copic Classic Marker holder du på en ganske kraftig tusj. Det som vil overraske deg er hvor fort du lærer å like den. Til tross for størrelsen er de både komfortable og enkle å bruke selv om du har mindre hender. Jeg synes de avrundede hjørnene gjorde den behagelig å holde i.

Før jeg fikk tusjene i hus, var jeg nysgjerrig på hva jeg ville synes om de. Kan tusjene brukes til noe annet enn fargelegging? Er det enkelt å bytte tupp? Er den originale Copic-tusjen best?

Les videre i testen vår!


Copic Classic Marker

12-pakning med Copic Classic Marker i grå-nyanser

Kort oppsummert

 • Antall tilgjengelige farger: 214
 • Blekk innhold: 2,5 ml.
 • Type innhold: Alkoholbasert blekk
 • Mulighet for påfyll: Ja
 • Form og lengde på tusjen: Firkantet, 149 mm.
 • Tuppen: Ekstra bred, fast spiss
 • Korken: Fargekodet, kan stables
 • Vekt: 20 g.
 • Størrelse: 15x15x145 mm.
 • Passer for: Nybegynnere
 • Andre tilleggsfunksjoner: Utskiftbar tupp, mulighet for airbrush og kalligrafi

Copic Classic Marker er den første og originale Copic-tusjen, og har eksistert i mer enn 30 år. Den har en unik firkantet kropp som hindrer at den ruller fra arbeidsområdet. Barn, kunst-studenter, profesjonelle illustratører og designere elsker den allsidige dobbeltsidige tusjen. Med 214 påfyllbare farger i serien (som også er kompatible med Copic Airbrush System), er det et godt valg.

Denne modellen koster som oftest det samme som Copic Sketch Marker, som vi har testet tidligere. Men mens Copic Sketch-tusjene har et utvalg av 358 farger, har Copic Classic 214 fargevarianter.

Den største utfordringen jeg har med Classic-varianten er tuppen på den smale børsten. Og selv om det er en børstespiss tilgjengelig for Classic, ville det ikke være kostnadseffektivt å kjøpe den ekstra tuppen for hver tusj som kjøpes.

Likevel vil jeg fremheve hvor bra det er at formen på tusjen er avrundet uten å være helt rundt. Hvis du noen gang har opplevd de skarpe hjørnene til mange konkurrerende merker, vil du forstå hvor viktig en avrundet kant er. De ligger rett og slett godt i hånden. Du vil finne det samme kvaliteten på blekket i alle Copic-tusjene. Copic Classic-tusjen har den største blekkbeholderen av alle Copic-tusjene. Den rommer mer enn Sketch og betydelig mer enn en Ciao.

InStockUSD5,,1,,,1,

Fordeler

 • Robust tusj å holde på
 • Giftfri og ufarlig for barn
 • Lett å blande farger inn i hverandre
 • Flere måter å bruke den på
 • Tuppene kan byttes ut
 • Blekket kan fylles på med ønsket farge
 • Korken kan festes på enden

Ulemper

 • Kan lekke litt mens du tegner
 • Lukter litt, men er ikke brysomt
 • Korken med farge stemmer ikke alltid med ekte farge
ButikkPrisKjøp
1 266 kr

1 266 kr

Se tilbud

Perfekt for illustratøren og barnet

Alle Copic Classic tusjer samlet for å vise fargealternativer
Du får kjøpt Copic Classic i flere størrelser selv om utvalget av denne varianten er mindre i Norge.

Copic Classic-tusjen ble opprinnelig laget for designere og illustratører, ikke til å farge. Tuppene er ultrafaste, noe som betyr at uansett hvor hardt du trykker, får du en jevn og stabil linjevekt.

Copic Classic Marker brukes til generelt designarbeid i kommersielle omgivelser. De er et standard tegneverktøy i designavdelinger, brukt av arkitekter, landskapsdesign, produktdesign, motedesign, kommersiell kunst og produksjon, illustrasjon og kunst.

Praktisk kork med fargekode

Steg for steg instruksjoner til hvordan du fyller opp Copic Classic tusjen med blekk
Copic Classic kan fylles opp med hele 2,5 ml. blekk. Da har du fargen i årevis fremover!

Korkene på Copic Classic matcher den blekgrå fargen på kroppen til tusjen og på tuppen finner du en smal linje som viser fargen.

Plastfargeindikatoren på Copic Classic Marker er ment å matche blekkfargen. Men det er ikke alle fargene som stemmer helt nøyaktig. Likevel er de tilnærmet like. Fargen på Copic Classic-tusjen er laser etset i mørkegrå inn i korke-hetten med fargenummer og navn.

Fordi tallene og navnene er på enden av korken, er det praktisk om du plasserer Copic Classic Marker i en beholder som hjelper tusjene å stå oppreist. Copic har faktisk sine egne beholdere du kan kjøpe separat.

Doble ender på tusjen gir dobbel moro

Bilde av begge endene til en Copic Classic tusj
Slik ser endene til Copic Classic ut. En ekstra bred og en ekstra smal og hard.

Det jeg merket med Classic-modellen til Copic er at den myke børsten på den smale enden, er fast. Og det er en stor motsetning til Copic Sketch Marker og Copic Ciao Marker.

Slik er den smale tuppen på Copic Classic Marker:

 • Børsten er en fast kulespiss som gir maksimal kontroll ved fargeleggingen. Den har en jevn blekkflyt, lager fine linjer og er perfekt til å tegne de små detaljene.
 • Børsten sitter på den mørkegrå enden av Classic-tusjen og kan erstattes av flere andre tupper.

Slik er den brede tuppen på Copic Classic Marker:

 • De som bruker Copic-tusjer omtaler nesten alltid den brede enden som «meisel».
 • Meisel-tuppen på Copic Classic Marker er en gammeldags tegnespiss som kan ha 3 forskjellige linjevekter.
 • Den ekstra brede tuppen er veldig fast og må mykes opp litt før du får den jevne linjen uten flytebrudd.

Begge tuppene kan erstattes av andre tupper som er bredere, smalere eller mykere.

En skattekiste av kreativt velvære

Som tidligere nevnt, utfolder Copic Classic seg med en blendende palett bestående av hele 214 nyanser. Dette magiske fargespekteret er et resultat av Copic Classic-tusjenes enestående egenskaper.

Med Copic Classic Marker kan du vandre fritt fra de sarteste pastelltonene til de mest sprudlende neonfargene. Denne tusjen er ikke bare et verktøy, det er en nøkkel til å låse opp ditt eget kunstneriske univers.

Fargeorganisert for brukervennlighet

Copic Classic Marker står frem som et pålitelig verktøy for kunstnerisk uttrykk takket være sin smarte fargekodeorganisering som bidrar til brukervennlighet. Denne organiseringen gjør at du enkelt og raskt kan finne frem til ønskede farger for enhver tegneutfordring.

Å håpe på at fargene alltid matcher perfekt med korken er kanskje en illusjon. For å være sikker på fargen du får, kan du prøve å påføre tusjen på et testark først.

Et sett med Copic Classic tusjer kan være en praktisk gave for kunstentusiaster i ulike aldre. Selv om de er tilrettelagt for nybegynnere, har disse tusjene også fanget interessen til mer erfarne kunstnere.

Det er sant at prisen på disse tusjene kan virke høy for noen. Men når du først har opplevd kvaliteten og mulighetene de gir, kan det være vanskelig å gå tilbake til vanlige tusjer.

ButikkPrisKjøp
1 266 kr

1 266 kr

Se tilbud

Merk at prisene kan endre seg. Vi streber etter å oppdatere endringer fortløpende, men av og til kan det være kampanje på produktet eller butikken kan ha endret prisen uten av vi har rukket å oppdatere den.

Gi liv til tegningen med skyggelegging

Det er bemerkelsesverdig hvordan få farger kan bidra til å skape en verden av dybde og dimensjon med Copic Classic-tusjene. Siden Copic Classic kun har 214 fargenyanser kan det åpne døren til å utforske enkle, men effektive metoder for skyggelegging for fargebruken.

Vanligvis finner du nøye utvalgte farger i en 6-pakning av Copic Classic Marker. Disse vil være med å danne grunnlaget for å introdusere subtile skyggeleggingseffekter. Ved å leke med lag-på-lag-teknikker og variere trykket, kan du sakte bygge opp dybden i tegningen din. Akkurat slik du gjør når du legger brikke for brikke på et puslespill.

Oppsummert

Copic Classic Marker er en god nummer to blant tusjene jeg har prøvd. De er perfekt å bruke til fargelegging, og passer godt til enkle tegninger så vel som kompliserte kunstverk.

Noe av det jeg liker ekstra godt med Copic Classic-tusen er at den er god å holde i hånden. Den er større enn de andre Copic-tusjene, og det er ekstra bra at den inneholder mer blekk enn de andre modellene.

Det er åpenbart at denne kvalifiserer til en udiskutabel 4 av 5 stjerner i vår vurdering!

Test av klinkekulebane i tre -Timevis med moro!

Test av biljardbord – Hobbyen som trigger konkurranseinstinktet!

Copic Ciao Marker test: Tusjen for nybegynneren!