Hobbytest

Copic Sketch Marker test: Tusjen som overgår alle forventninger

Copic Sketch farge blå, grønn, rød og grå

Inneholder annonsørlenker

Copic Sketch Marker er mer enn bare tusjer – de er en invitasjon til en fargerik verden av kreativ utfoldelse. Å lære seg kunsten å fargelegge med tusjer, kan være like givende som det er gøy. Men veien til perfeksjon kan ha sine utfordringer. Å få til myke overganger og en god flyt kan være vanskelig.

Men med Copic Sketch-tusjene kan du gjøre slik den stygge andungen gjorde. Forvandle utfordringene til et nydelig kunstverk. Vi blir flere og flere som finner glede i å la farger danse over papiret, og skape skjønnhet med hvert strøk. Nå er det på tide å ta med Copic Sketch tusjene inn i denne fargerike verdenen.

Da jeg fikk sjansen til å bli kjent med Copic Sketch Marker, kjente jeg på en boblende spenning. Dette er tusjene som både profesjonelle kunstnere og nybegynnere setter sin lit til. Hvordan kan jeg tegne ansikt med tusjer? Hvordan er kvaliteten?

Bli med videre mens vi dykker inn i denne testen for å utforske Copic Sketch Marker og oppdage om de virkelig lever opp til hypen. Her tar vi et nærmere titt på brukervennlighet, fargekvalitet og om de er verdt investeringen.

Les videre i testen vår!


Copic Sketch Marker

Kort oppsummert

 • Antall tilgjengelige farger: 358
 • Type innhold: Alkoholbasert blekk
 • Blekk innhold: 1,8 ml
 • Mulighet for påfyll: Ja
 • Form og lengde på tusjen: Oval, 149 mm.
 • Tuppen: Medium bred, pensel
 • Korken: Fargekodet, kan ikke stables
 • Vekt: 14 g.
 • Størrelse: 11x16x150 mm.
 • Passer for: Profesjonelle
 • Andre tilleggsfunksjoner: Utskiftbar tupp, kan brukes til airbrush

Copic Sketch er den mest populære blant alle Copic-tusjene. Den kommer i det bredeste spekteret av farger, og har medium bred og fleksibel pensel-kombinasjon. Tusjen passer perfekt til fargelegging, tegning og karikatur. 

Tusjen kom på markedet i 1993 og hadde opprinnelig et sortiment på 144 farger. Nå har den utrolige 358 fargevariasjoner! 

I motsetning til Copic Ciao Marker, som vi har testet tidligere, ble Copic Sketch introdusert til kunstneren. Siden har den blitt bestselgeren i Copic-serien, og brukes like mye av illustratøren som av amatøren.

Siden jeg fikk disse tusjene i hende, har jeg brukt Copic Sketch Marker nesten hver dag siden. Alle tusjene er tosidige, som vil si at de har en tupp i hver ende. Inni tusjen er det høykvalitets, alkoholbasert blekk som lukter lite og ikke er giftig. 

Hovedforskjellen mellom Copic Sketch og Copic Ciao er størrelsen på tuppen og mengde blekk det er plass til. Størrelsen på tuppen er mindre på Copic Sketch-tusjen, og det er plass til mer blekk i denne varianten.

Når du fargelegger med Copic Sketch kan du tegne lag på lag, og blande dem om hverandre. De er strekfrie og permanente, noe som  gjør dem til en fantastisk tusj til å skape vakre tegninger. 

I motsetning til billige tusjer, som blir kastet når de går tomme, kan alle Copic Sketch-tusjer fylles på. Men før de trenger påfyll av blekk, sier erfarne brukere at de holder i årevis. Tuppene kan også byttes ut dersom du føler de blir bustete. Det betyr at du aldri trenger å kaste Copic Sketch-tusjene dine!

Copic Sketch Marker er førstevalget for mange som liker å fargelegge, og det er ikke vanskelig å skjønne. De har et ergonomisk design med det største utvalget av farger. Det er ypperlige tusjer å bruke når du vil skape vakre tegninger samtidig som du koser deg med fargeleggingen!

InStockUSD5,,1,,,1,

Fordeler

 • Bredt fargespekter
 • Mer blekk enn andre Copic tusjer
 • Ergonomisk design
 • Fargekode står på korken
 • Ruller ikke
 • Kan brukes til Copic Air Brush

Ulemper

 • Kan være dyrt for nybegynnere
 • Korken kan ikke festes bakpå tusjen

Stort fargeutvalg i ypperlig kvalitet

Copic Sketch Marker med 72 farger i fargesett D
Copic Sketch har et ekstremt stort fargeutvalg. Fargesett med 72 unike farger får du i A, B, C, D og E-variant.

Copic Sketch Marker gir en god overgang fra en farge til en annen. Men det store fargeutvalget kan gi deg noen utfordringer. Et tips er å se på fargekodene på tusjene. Når du skal blande farger for å skape nyanser, bør du holde deg til farger i samme fargefamilie. 

Når du skal kombinere Copic Sketch-tusjene med andre tusjer, er det lurt å vente til fargen har tørket inn før du bruker Copic-tusjen. Siden Copic Sketch-tusjen er alkoholbasert, kan den trekke ut og flette inn i blekket fra den andre tusjen. 

Tips til et godt fargeresultat

Fordi jeg nå har blitt godt kjent med Copic Sketch Marker-tusjene, har jeg notert ned noen ting som er greit å vite før du begynner:

 • Alkoholbaserte tusjer tørker raskt: Når du skal fargelegge en større del, er det lurt å være litt rask. Blekket er mer blandbart når det fortsatt er vått.
 • Ikke sikk-sakk: Unngå å fargelegge i en sikk-sakk-bevegelse. Det vil gjøre tegningen ujevn. Jeg fant ut at det var lurt å fargelegge med sirkulære bevegelser.
 • Husk å ta på korken: Det er en kjent regel at tusjer holder lenger om du tar korken på. Så sjekk alltid at du hører «klikket» fra korken før du legger den fra deg. 
 • Tåler ikke høy varme: Alle tusjer bør oppbevares borte fra varmekilder. Om de ligger i nærheten av en ovn, vil de tørke raskere ut. Det kan også være lurt å la de ligge på siden ved oppbevaring.


Når du kan velge mellom 358 farger, sier det seg selv at tusjene fra Copic Sketch gar et stort utvalg. Konstruksjonen på Copic Sketch er veldig solid, og det er en stor fordel at alle korkene også har fargekoden inngravert. Da er det enkelt å finne hvilken tusj den tilhører. Men det viktigste er tross alt at du alltid tar på en kork etter bruk. 

Ergonomisk grep for enkel fargelegging

Copic Sketch Marker blå med korken av og brede og smale tuppen synlig
Copic Sketch Marker har to ulike tupper. Ene er myk mens andre siden er en typisk markør.

Copic Sketch-tusjene har en oval form på tusjen, samt at den er litt mer firkantet. Formen støtter et godt grep og riktig posisjon når du skal fordele fargen på papiret. 

Det sies også at den er mer komfortabel og brukervennlig for eldre mennesker, og personer med helse-utfordringer i hendene sine. 

Det ovale designet gjør også at Copic Sketch Marker har mindre sannsynlighet for å rulle og falle ned. Tusjene passer perfekt for kunstnere, illustratører og amatører som ønsker et bredt fargespekter å velge mellom.

Jungeltelegrafen anbefaler Copic Sketch

Fe fargelagt med bruk av Copic Ciao og Copic Sketch tusjer
Du kan fint bruke Copic Ciao og Copic Sketch Marker i kombinasjon. Se det vakre fargespillet!


En av grunnene til at jeg ville teste Copic Sketch-tusjene var fordi jeg hadde hørt om andres erfaringer med den. Jeg leste erfaringer som: «Copic Sketch er en drøm å fargelegge med». «Det kjennes som tusjene svever over papiret». «Copic Sketch-tusjene gjør at jeg føler meg som en proff tegner!».  

Disse erfaringene er fra amatører, men jungeltelegrafen spredte seg også fordi illustratører og designere elsker tusjene. 

Produsenten, Copic, er også dyktig på å markedsføre Copic Sketch. De samarbeider med flere store kunstnere, og sørger for å alltid ha en fot innenfor kunstner-bransjen. Jeg må også si meg helt enig med jungeltelegrafen – disse tusjene er virkelig en drøm å bruke. 

Fargesettet er overveldende

Samlingen av farger er nok den største samlingen av farger som finnes for alkoholtusjer. Med 358 fargevariasjoner kan du få en komplett kolleksjon av Copic Sketch Marker. Jeg har tatt en titt på de ulike fargesettene, og kommer med anbefalinger underveis. 

Når du skal finne et fargesett som passer for deg, bør du velge grunnfarger og et par farger til skyggelegging. Særlig om du skal bruke disse tusjene for første gang. 

Slik er fargesettene fra Copic Sketch satt sammen:

Den største fargesamlingen du kan kjøpe av Copic Sketch-tusjer er 72-pakningen. Hele samlingen med 358 farger får du etter å ha skaffet de fem ulike 72-pakningene. De minste fargesettene til Copic Sketch inneholder 6 tusjer, og er en god start. 

Slik er fargesettene med 75 tusjer satt sammen:

 • Sett A – godt utvalg av grunnfarger, grått, lyse farger og ulike nyanser for blanding
 • Sett B – en flott kombinasjon av farger fra hver fargefamilie, med forskjellige jordfarger
 • Sett C – stor samling av grått sammen med noen lyse farger (grønt, rosa) og andre nyanser for blanding
 • Sett D – flere av de naturlige fargene, inkludert mørkebrun og andre jordfarger
 • Sett E – lyse farger for blanding, noen nøytrale og røde

Komplett oversikt over alle fargenyansene til Copic Sketch, inkludert fargekoder, finner du her.

Fri for kjemikalier og lukt

Noe som er viktig å nevne er at Copic Sketch-tusjene, lik de andre tusjene i serien, er fri for skadelige kjemikalier. Dermed slipper du å bekymre deg for at bruken av tusjene skal gå ut over helsen sin. De slipper også ut færre VOC enn de fleste tusjer på markedet, noe som gjør dem tryggere å bruke innendørs samt mer miljøvennlige!

Lukten er heller ikke sjenerende, noe som er veldig fornøyelig. Jeg har brukt andre tusjer som har hatt en såpass sterk lukt at jeg måtte slutte å bruke dem. Det gjelder ikke Copic Sketch Marker. 

Dobbel-tuppen gir dobbel glede

At Copic Sketch Marker har dobbel-tupp spiller en stor rolle. Den brede markøren gir en nydelig glans når du lager linjer med den. Penselen er ypperlig til å fylle store områder, og er vidunderlig å fargelegge med. 

Om du vil lage et kunstverk hvor du skal krysse farger i rette linjer, er det supert å bruke den brede tuppen. Den smale og myke tuppen er ideell for skyggelegging og blanding med andre farger. 

Noe av det jeg savner ved Copic Sketch-tusjen er at korken ikke kan festes på andre enden. Et tips er å ha en liten skål ved siden av deg mens du fargelegger. Da slipper du å miste korken av syne mens du fargelegger.

Prisen for Copic Sketch kan variere avhengig av hvor du kjøper den. Noen syntes at tusjene er dyre, men fordelen er at du kan kjøpe fargesett med få tusjer i. Det minste fargesettet er på 6 stk.

ButikkPrisKjøp
598 kr

598 kr

Se tilbud

Merk at prisene kan endre seg. Vi streber etter å oppdatere endringer fortløpende, men av og til kan det være kampanje på produktet eller butikken kan ha endret prisen uten av vi har rukket å oppdatere den.

Skap kunstverk som en proff

Copic Sketch er flott for detaljarbeid. De er veldig populære blant dem som liker å fargelegge manga, mandala og tegneserier. Mange liker også å bruke dem til detaljerte tegninger som krever flere lag med farge. Copic Sketch kan definitivt gjøre kunstverket perfekt!

Om du skal lære barna å skrive, så er penselsiden på Copic Sketch perfekt å begynne med. Den gir deg mer fleksibilitet når du skal tegne bokstaver, eller om du vil teste og lage håndtegnede skrifttyper. Når du skal teste ut ulike tegnestiler, med tykke eller tynne linjer, så er de et perfekt verktøy å begynne med.

Tar kunsten på alvor

Hender som fargelegger frukt ved bruk av Copic Sketch Marker
Det er mye vakker kunst du kan skape når du har de rette tusjene. Bilde lånt fra Copics hjemmeside

At Copic ble grunnlagt i 1987 forteller oss at de er godt kjent innenfor kunstens verden. Copic Sketch er et godt valg for de som tar kunsten sin på alvor. Men også for amatørene som ønsker kvalitet til fingerspissene. 

Den koster litt mer enn vanlige tusjer, men den har mange fordeler som et bredt fargespekter, myk penseltupp, og 100% giftfri.

Copic Sketch-tusjene er elsket blant grafiske designere fordi de er ekstremt allsidige.

Oppsummert

At Copic Sketch Marker er blant de beste tusjene jeg noensinne har testet er ingen overdrivelse. De har et stort utvalg av farger, og den kantete formen gjør at det er en brukervennlig tusj å bruke.

Jeg er veldig glad for at den er fylt godt opp med blekk og det er et stort pluss at fargekoden står på korken. Når du tar i bruk tusjen for første gang, vil du bli overrasket hvor enkel den er å bruke. Det tar ikke lang tid før du føler deg som en profesjonell fargelegger.

Det er klart som dagen at denne kvalifiserer for en perfekt score på 5 av 5 stjerner i vår evaluering!

Test av klinkekulebane i tre -Timevis med moro!

Test av biljardbord – Hobbyen som trigger konkurranseinstinktet!

Copic Ciao Marker test: Tusjen for nybegynneren!