Skumle og enkle Halloween oppskrifter for store og små

halloween kjeks formet som fingre med mandel på plassert på et fat
halloween kjeks formet som fingre med mandel på plassert på et fat

Lag skremmende gode kaker og cookies!

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Bakeren og Kokken.

Halloween er rett rundt hjørnet, og hva er vel bedre enn å lage noen enkle Halloween oppskrifter som både ser imponerende ut og smaker himmelsk?

For mange betyr Halloween å finne på skumle aktiviteter, dekorere hjemmet og lage skremmende god snacks! Om du skal arrangere Halloween-fest eller bare ønsker noe ekstra spennende og skummelt å spise – så har vi samlet oppskriftene som får både voksne og barn i riktig stemning.

I denne artikkelen deler vi noen av våre favorittoppskrifter som ikke bare er lettlagde, men også morsomme å lage.

Her finner du alt fra brownies med spøkelsestema til gresskar-muffins og sjokoladebark med monstre.

Halloween cupcake for enkle halloween oppskrifter med oransje frosting
En sjokolade-cupcake kan pyntes med spindelvev av smeltet sjokolade og oransje glasur (frosting)

Spøkelser og brownies kombinert = Grusomt gode Halloween-brownies

Disse morsomme, skumle browniesene med små «spøkelsesfigurer» av marshmallows på toppen er en perfekt kombinasjon av fryd for øyet og ganen. Perfekt for Halloween-festen – eller en koselig kveld hjemme.

Denne oppskriften kombinerer klassiske brownies med enkle dekorasjoner som gir en Halloween-vri uten masse stress.

Oppskrift på spøkelses-brownies

Ingredienser:

  • 1 pakke brownies-miks (eller lag fra bunnen av om du ønsker)
  • 2 ss vann
  • 1/2 dl vegetabilsk olje
  • 1 egg
  • 1 pose store marshmallows
  • Smeltet hvit kokesjokolade (til dekorasjon)
  • Øyne av sjokolade eller ferdige sukkerøyne
Spøkelsesbrownies enkle halloween oppskrifter

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 175 °C, og gjør klar en firkantet bakeform ved å smøre den lett eller kle den med bakepapir.
  • Lag brownie-røren som angitt på pakken eller etter din egen oppskrift. Hell røren i formen og jevn overflaten.
  • Stek browniesene i ca. 25-30 minutter, eller til de er gjennomstekte. Sjekk med en kakepinne for å være sikker på at de er ferdige.
  • Avkjøl browniesene helt før du begynner å pynte. Da slipper marshmallowsene å smelte når de kommer på toppen. Del kaken opp i firkanter.
  • Smelt hvit kokesjokolade. Bruk mikrobølgeovn eller vannbad til å smelte litt sjokolade. Hell sjokoladen over marshmallowene i tynne striper for å forme «spøkelseskroppen».
  • Lag øyne og munn. Bruk små sjokoladebiter, ferdige sukkerøyne eller smelt brun kokesjokolade og bruk en tannpirker for å tegne ansiktet på spøkelsene.

Tips for perfekte Halloween-brownies

Velg riktig type brownie-røre: En seig, Brownie med crispy topp gir en fin kontrast til de myke marshmallowsene på toppen og holder seg godt i formen.

Tilpass søthets-graden: Hvis du bruker ferdigpose til brownien, kan du tilsette litt ekstra sjokoladebiter for ekstra fylde, eller en klype salt for en mer balansert smak.

Bruk kreative dekorasjoner: Halloween handler om å ha det gøy, så vær gjerne kreativ! Prøv med grønn eller oransje glasur, strøssel, eller små gresskar laget av fondant.

Hva syns du om oppskriften?

Gi gjerne en stjerne-avstemming under (1-5) så andre får vite om baksten er verdt det!

[yasr_visitor_votes size=»medium»]

Bonustips: For å få en ekstra skummel effekt kan du servere browniesene på et mørkt fat og pynte med knust Oreokjeks rundt som ser ut som «jord». Eller du kan bruke oransje og grønn strøssel for å gi en ekstra Halloween-effekt på fatet.

KitchenAid Artisan 7,5 dl deig

KitchenAid Artisan kjøkkenmaskin

KSM175

  • 5 års garanti
  • 10 hastigheter
  • 2 skåler
  • 0,3 HK lavenergi drivkraftmotor

Edderkoppkjeks liggende på fat med øyne og sjokolade

Edderkoppkjeks som ingen vil glemme smaken på!

Halloween er tiden for kreative, morsomme og litt skumle kreasjoner på kjøkkenet. En av de mest populære og morsomme Halloween-oppskriftene i år er edderkoppkjeks – skremmende søte og perfekte for både små og store heksegryter.

Disse kjeksene er enkle å lage, og med litt dekorasjon forvandles de til små edderkopper som garantert vil vekke begeistring. Enten det er til en Halloween-fest eller til å gi bort som søte godbiter, vil disse kjeksene garantert hives innpå av små og store!

Oppskrift på edderkoppkjeks til Halloween

Disse kjeksene er basert på en enkel smørkjekssoppskrift, og kan pyntes med det du har tilgjengelig av sjokolade og godteri. Resultatet? Morsomme små edderkopper som både ser bra ut og smaker fantastisk!

Ingredienser til 20 stk:

  • 100 g usaltet smør (mykt, skal ikke smeltes)
  • 50 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 175 g hvetemel
  • 1 sjokoladeperle (f.eks. Smarties eller M&M) per kjeks
  • Smeltet mørk sjokolade (til ben)
  • Små sukkerøyne (eller mini-sjokoladeperler)

Slik gjør du:

  • Lag røren til kjeksen: Forvarm ovnen til 180 °C. Pisk smøret og sukkeret til en lett og luftig krem. Rør inn vaniljesukker, og bland deretter inn melet litt etter litt til deigen samler seg. Rull deigen til små kuler og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Stek kjeksen: Trykk lett på kulene slik at de blir flate og legg en sjokoladeperle i midten av hver kjeks. Stek kjeksene i 10–12 minutter, eller til de er gyldne i kantene. La dem avkjøles helt.
  • Dekorer som edderkopper: Når kjeksene er avkjølt, bruk smeltet sjokolade og en sprøytepose eller tannpirker til å tegne edderkoppenes ben rundt sjokoladeperlen.
  • Legg til øynene: Pynt edderkoppene med sukkerøyne, eller bruk små sjokoladeperler for å fullføre ansiktet.

Tips! Prøv også å bruke forskjellige farger på sjokoladeperlene for å få edderkoppene til å se morsomme og unike ut – barna kommer til å elske det!

Hva syns du om oppskriften?

Gi gjerne en stjerne-avstemming under (1-5) så andre får vite om baksten er verdt det!

[yasr_visitor_votes size=»medium»]

Halloween godteri oppskrift med gele og godis

Slimete insektbeger som gir en søt bismak

Ingen Halloween-fest er komplett uten god dose slim! Et av de mest gøyale innslagene på kakebordet er et slimete insektbeger! Denne desserten ser ekkel ut, men smaker himmelsk!

Oppskriften er både morsom og enkel å lage, og barna kommer til å elske det!

Oppskrift på insektbeger med (u)ekte slim!

Denne oppskriften lager 12 porsjoner, og det beste er at du kan bruke alle slags godteri-insekter, så desserten kan være så skummel du bare ønsker!

Ingredienser til 12 beger med sliminsekter:

  • 4 x 135 g pakker grønn eller rød gele
  • Et utvalg godteri-insekter og smådyr (som gummislanger, maur, snegler og sopp)
  • 2 x 154 g pakker Oreo-kjeks (eller lignende sjokoladekjeks)

Slik gjør du:

  • Lag gele: Lag limegeleen etter anvisningene på pakken. Hell en tredjedel av geleen i 12 små glass eller plastbegre. Plasser noen godteri-insekter i hvert beger, og sett dem i kjøleskapet for å stivne. La resten av geleen stå ved romtemperatur.
  • Bygg lag med slim og insekter: Når første lag har stivnet, legg flere insekter i hvert beger – prøv å lene noen mot kanten, slik at de stikker litt ut av toppen for ekstra effekt. Hell over en ny tredjedel av geleen og sett tilbake i kjøleskapet for å stivne. Gjenta med siste rest av insekter og gele.
  • Lag «jord»: Legg Oreo-kjeksene i en plastpose og knus dem til fine smuler ved å rulle over dem med en kjevle. Hell de knuste kjeksene ut på en tallerken.
  • Servering: Rett før servering, dryss et lag med «jord» over hvert gelebeger. Topp til slutt med noen ekstra godteri-insekter, som sopper, snegler og maur for et ekstra skummelt utseende.

Tips: Hvis du ikke får tak i grønn gele kan du lage din egen gele med gelatinplater og grønn saft eller konditorfarge, slik du finner en enkel oppskrift på hos MatPrat.
Til godteri vil du ofte finne sesongbasert Halloween-godteri både på Nille, Europris og andre vanlige dagligvarebutikker. Bruk fantasien og putt oppi insekter du tror barna vil like.

Hva syns du om oppskriften?

Gi gjerne en stjerne-avstemming under (1-5) så andre får vite om baksten er verdt det!

[yasr_visitor_votes size=»medium»]

halloween kjeks formet som fingre med mandel på plassert på et fat

Skumle heksefingre av kransekakedeig/mørdeig

Et morsomt og litt nifst innslag på Halloween-festen er «heksefingre» laget av ferdiglaget kransekakedeig eller hjemmelaget mørdeig som du også får oppskrift på. Kakene er enkle å lage og ser skummelt realistiske ut med sine sprø kjeksformede «fingre» og mandler som ser ut som skarpe negler.

Oppskrift på blodige heksefingre

Heksefingrene er laget av en enkel mørdeig som du former til skumle fingre. Med noen få ingredienser kan du raskt trylle frem tynne, lange heksefingre som ser så ekte ut at de garantert blir en snakkis. Denne oppskriften gir omtrent 20–25 heksefingre, avhengig av hvor store eller små du lager dem. Hvis du lager dem veldig tynne eller korte, kan du få flere fingre, mens større fingre vil gi færre. Dette er en fin størrelse for en liten Halloween-samling, men dobbel gjerne oppskriften om du forventer mange gjester!

Ingredienser til 20-25 stykker

  • Til mørdeigen:
  • 100 g smør (romtemperert)
  • 100 g melis
  • 1 egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • Hele mandler (til «negler»)
  • Rød konditorfarge eller bringebærsyltetøy (til «blod»)

Slik gjør du:

Lag deigen: Bland sammen smør og melis til en jevn blanding i en stor bolle. Tilsett egget, og pisk til det er godt blandet. Rør inn hvetemel, vaniljesukker og bakepulver til du får en jevn deig. Dekk over deigen med plastfolie, aluminiumsfolie eller et kopphåndkle og sett den i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Form fingrene: Forvarm ovnen til 175 °C og dekk et bakebrett med bakepapir. Ta deigen ut av kjøleskapet og rull små biter til fingertykke pølser. Form dem slik at de får små «knoker» ved å klemme forsiktig på to steder langs hver finger. Du kan bruke en kniv eller gaffel til å lage små riller på hver knoke for en mer realistisk effekt.

Sett på neglene: Trykk en hel mandel på tuppen av hver finger som «negl».

Stek fingrene: Stek fingrene i ovnen i ca. 10-12 minutter, eller til de er lett gyldne. La dem avkjøles litt på brettet før du overfører dem til en rist.

Tilsett blodeffekter: For en skummel effekt, kan du dyppe bunnen av hver finger i rød konditorfarge eller smøre litt bringebærsyltetøy på for å skape et «blodig» utseende.

Vil du gjøre heksefingrene ekstra skumle?

  • Mer realistisk negl: Prøv å bruke rødfarget gelé på neglene for å få dem til å se enda skumlere ut.
  • Knokkelstruktur: For å få knoklene til å se enda mer ekte ut, kan du forsiktig risse i deigen med en tannpirker rundt hver knoke.
  • Blodig negl: Smør litt jordbærsyltetøy på fingeren før du plasserer mandelen oppå. Når det rød tyter ut på sidene ser det ut som en blodig heksefinger

Tips: Om du vil ha litt ekstra smak i deigen kan du tilsette litt kanel eller ingefær i deigen. Det vil gi kakene en varm og krydret smak, noe som passer godt inn til høststemningen.

Hva syns du om oppskriften?

Gi gjerne en stjerne-avstemming under (1-5) så andre får vite om baksten er verdt det!

[yasr_visitor_votes size=»medium»]

Flere enkle Halloween-oppskrifter for en skummel fest

Gresskar-muffins med kremostglasur

Gresskar-muffins gir den perfekte balansen mellom søtt og krydret, og kremostglasuren er prikken over i-en! Perfekt å servere på Halloween-kvelden, eller bare som en koselig høstoppskrift.

Sjokoladebark med Halloween-monstre

Sjokoladebark er superenkel å lage og kan tilpasses med ulike dekorasjoner for å passe Halloween-temaet. Smelt sjokolade, bre den utover et bakepapir, og pynt med sukkerøyne, knuste kjeks, og litt rød konditorfarge for en «blodig» effekt.


Barn leker på halloween fest med andre barn

Husk å ha det gøy!

Disse oppskriftene passer for alle aldre, og er en sikker vinner til årets Halloween-feiring! Med enkle ingredienser og rask tilberedning, kan du trylle frem godteri og kjeks som både ser bra ut og smaker fantastisk.

Halloween trenger ikke være komplisert eller tidkrevende, og disse enkle Halloween-oppskriftene sørger for at alle kan være med og lage noe skremmende godt. Husk å ta masse bilder av de flotte Halloween-kreasjonene dine – det er alltid gøy å se reaksjonene når de skumle godbitene dukker opp på bordet!

Hvordan lage kakao: Søt, varm og utrolig god!
Hjemmelaget ost: En hobby for de som vil lage ost selv
Lage Valentine dessert – romantiske søtsaker for spesielle kvelder