Hobbytest

Hobbybutikk i Stavanger: Her finner du hobbyutstyret du trenger

Drone oversikt over Stavanger by hvor du kan finne mange hobbybutikk i stavanger

Stavanger kan skilte med flere nydelige hobbybutikker. Foruten de store hobbykjedene er det flere små hobbybutikker som har sjarmert de lokale innbyggerne i byen. Fra Birkemo AS som inviterer til utstyr til RC-hobbyen og karnevalsutstyr, til Hobby og koz som er to søstre som har spesialisert seg på perlehobby og maling.

Du finner garantert det du trenger av hobbyutstyr, enten det er en symaskin, stoff, papir, tegnesaker, maling eller scrapbooking-utstyr.

Her finner du full oversikt over de beste hobbybutikkene i Stavanger. Med et detaljert kart, kundeanmeldelser og veibeskrivelse er det ingenting i veien for at du skal finne alt av utstyret du trenger til hobbyen din.

Med papir, saks og lim som former en blomst på bordet med utstyr fra hobbybutikk i Stavanger
Scrapbooking er en hobby som gir mye glede for både store og små, og mye av utstyret finner du garantert på en hobbybutikk i Stavanger.

Birkemo AS – Utvalg av hobbyutstyr med fokus på RC

I Stavanger finner du en hobbybutikk som er likt av alle lokalfolk i byen. Denne er godt likt på grunn av det store utvalget, men også fordi de har et kyndig og hobbyinteressert personale. Beliggenheten er det heller ikke noe å si på, da de er plassert på hjørnet hvor Pedersbakken møter Asylbakken, kun et steinkast fra Byparken og Stavanger domkirke. En av de nyeste Google-anmeldelsene på siden sier at hobby butikken, Birkemo AS, er en «super plass man finner alt fra hobby til kostymer og masse annet kjekt. Knall kjekke og hjelpsomme ansatte. Eg støtter denne plassen fremfor å handla på nett».

Her kan du se hvilke hobbyer og hobbyutstyr du kan finne hos Birkemo AS i Stavanger:

 • RC-utstyr: Dette er den største kategorien hos Birkemo. Blant annet finner du RC-biler, RC-båter, fly, helikopter og tilbehør som radioutstyr, batterier, ladere, motorer, ESC og droner her.
 • Kostymer: Hos Birkemo finner du et stort utvalg av kostymer for damer, menn og barn. Blant anledningene du kan finne et kostyme til er Halloween og Oktoberfest.
 • Modellbiler: Selv om denne fort havner i RC-kategorien kan du finne et større utvalg av plastbyggesett for biler, inkludert personbiler og lastebiler.
 • Modelltog: Her finner du et bredt spekter av produkter til modelltog-entusiaster, blant annet lokomotiver, vogner, skinner, byggesett for landskap og startsett med alt du trenger for å komme i gang.
 • Karnevalsutstyr: Finn alt av tilbehør du trenger til kostymet ditt! Eller om du bare er ute etter tilbehør som en maske, hatt, parykk, sminke og mer til en festlighet du skal på, så finner du utvalget her.
 • Leketøy: Du kan også finne ulike leketøy som drager, bilbaner og mer for ulike aldre.

Vi velger å inkludere denne hobbybutikken i Stavanger fordi det er så mange omtaler om hobbybutikken, og RC-hobbyen er en av de mest utbredte hobbyene blant lokallag. Vi ser at befolkningen i Stavanger er veldig glad i denne lokalbutikken som har en historie som går tilbake helt til 1874(!).

Fasade av Birkemo AS er en hobbybutikk i Stavanger med RC-utstyr
Det er mye RC-relatert utstyr å finne på denne hobbybutikken.

Adresse: Asylgata 1, 4013 Stavanger.
Åpningstider: Mandag-fredag 10-17, lørdag 10-15, søndag stengt.
Kontakt: Tlf: 51 89 56 02 | E-post: post@birkemo.no

Birkemo ligger nesten midt i smørøyet av Stavanger sentrum, og kun et steinkast unna Byparken.

I skrivende stund har Birkemo A/S 266 Google-anmeldelser, og det er stort sett utelukkende tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.

Gjennomsnittlige stjerner for butikken er 4,4 av 5 stjerner – basert på alle de 266 vurderingene fra kunder som har vært innom:


Hobby og koz – Hobbyspesialisten innen akryl- og oljemaling og diamond painting

Når du søker «hobbybutikk Stavanger» på Google, er den aller første hobbybutikken som kommer opp «Hobby og koz». Det er også tydelig at den koselige hobbybutikken gjør det stort på Facebook med hele 957 faste følgere og 5 av 5 stjerner basert på 10 anmeldelser. Ifølge beskrivelsen av nettbutikken er Hobby og koz driftet av to søstre som gjør alt de kan for å engasjere seg med kundene sine. De tilbyr hobbyartikler, små artikler og andre ting innen interiør og gaver.

Når du tar turen innom Hobby og koz i Stavanger vil du finne hele utvalget. Blant utvalget vil du finne:

 • Diamond painting: I likhet med både korssting og maling etter tall er diamantmaling en ny populær hobby. Diamantmaling er en enkel hobby som kommer i sett med et klister-lerret som har et trykt motiv, og utformet med firkanter markert med bokstav og farge. I firkanten skal perlen plasseres. Hos Hobby og koz følger alt av tilbehør sammen med motivet du kjøper, eller du kan kjøpe alt separat.
 • Hekleutstyr: Her kan du finne alt av hekleutstyr, som garn, hekledyr, heklekroker, strikkepinner og tilbehør du måtte trenge.
 • Maling og tilbehør: I denne kategorien tilbyr hobbybutikken alt du kan se for deg av akrylmaling, glass- og porselenmaling, ansiktsmaling, glitterspray og marmorering. De har også et utvalg av Inka-Gold og Amsterdam, samt Van Gogh.
 • Makrame og nålefilting: Med alt av tilbehør og utstyr til denne hobbyen kan du skape de utroligste kunstverk.
 • Perler: I tillegg til DIY-sett, finner du også ferskvannsperler, tube-perler, glass- og voksperler i utvalget.
 • Støping og modellering: Her er et utvalg av diverse leire og tilbehør samt hobbybetong og gips til du som elsker å bedrive med denne hobbyen.
 • Tusj, fargeblyanter og blekk: Tusjer med akryl, fargeblyanter av ulike merker, fyllepenner, grafittblyanter og kullstifter som tilbyr alt til kunstneren.
 • Hobby til barna: Byggesett og puslespill, leire, maling og kritt.
Diamant maleri broderi pågår. Fremstilling av diamantmosaikk. Akryl fra Hobby og koz.
Diamant maling midt i prosessen. Se så vakkert det blir når du fester diamant etter diamant på den firkanten som passer.
Kart over hobby og koz i stavanger

Det er ikke vanskelig å finne Hobby og koz i Stavanger. Hobbybutikken holder til i nærheten av Odeon kino, og vis-a-vis Sølvberget Bibliotek og Kulturhus.

Adresse: Bakkegata 5, 4006 Stavanger.
Åpningstider: Hverdager 10:00 – 18:00, lørdager fra 10-16 og strengt på søndager.
Kontakt: Telefon: 46 81 11 39 / E-post: post@hobbyogkoz.no

Til tross for de magre 17 anmeldelsene de har mottatt på Google, høster Hobby og koz utelukkende ros fra kundene som har vært innom. Det er tydelig at denne skjønne hobbybutikken har et hjerte for hobby, og at de engasjerer og inspirerer alle som er innom.

Basert på 17 anmeldelser har de en gjennomsnittlig vurdering på 4,9 av 5 stjerner:

Nydelig service og så utrolig koselig! Kjempe hyggelig og søt dame, ønsker henne alt vel i livet ❤️ Den nye favoritt hobby butikken min! Kommer tilbake!

Elske denne kjekke butikken😊 elske servicen og humor og gleden😊 blir kjempe mottatt og kanon service😁😊

DROPS design teppe

Queen of diamonds drops strikkeoppskrift på teppe med dame som holder ferdig teppe foran seg

Queen of Diamonds 140 x 100

 • Inkludert alt av garn + gratis oppskrift
 • Strikkes med Drops Alpaca
 • Gratis strikkeoppskrift lastes ned
 • Fargene på garnet kan endres

Passion to Create – Kombinerer hobbybutikk med kreativt verksted

Hos Passion to Create møter lidenskap profesjonalitet i hvert eneste produkt og tjeneste. Her finner du alt fra utstyr til DIY-prosjekt, eksklusive kunst- og håndverksmaterialer til inspirerende verksteder for alle aldre. Basert på samarbeidene de har utarbeidet med blant annet Paverpol og Perplex Woodart er de en eksklusiv importør og distributør av høykvalitetsmaterialer i Norge.

En hobbybutikk i Stavanger med et sortiment som kontinuerlig utvides med nøye utvalgte merker som Pentart og Viva Decor. Det gjør at både innehaverne og kundene til enhver tid har tilgang til det beste innen kunst- og håndverksmaterialer.

Blant hobbysortimentet deres finner du blant annet:

 • Lim og lakk: Lakk, decoupage lim, kalkmaling og maling til antikk maleri er blant utstyret du finner i denne kategorien.
 • Paverpol: For å male gips trengs det spesiell maling og utstyr. Her finner du blant annet ulike gipsfigurer, gipshoder, pavercolor, paverpaint og art stone..
 • Pynt og dekorasjon: Med alt fra hjemmetilbehør til selvdekorasjon til elastiske dekorative elementer i romantisk stil er det mange produkter du kan male og pynte med for å skape noe magisk.
 • Stensiler/Sjablonger: Du skal ikke undervurdere hvor gøy du kan få det med den rette sjablongen. Her har du stensiler i alle type motiv og former.
 • Scrapbooking: Her finner du alt du trenger til papir-hobbyen! Alt fra verktøy, til ark med utallige motiv, papirklistremerker og scrapbooking papir.
 • Maling: Her kan du velge blant et stort utvalg av blant annet akrylmaling, alkohol ink, antikk maling, chalky paints, dekor metallmaling, glasurmaling, tekstilmaling og melk-maling.
 • Kreative verksted: Blant de ulike aktivietene og verkstedsarrangement finner du såpeverksted for barna, juleverksted, resin jewelry-kurs, malekurs med akryl, forming av sølv-leire og kreativt ugleverksted.
Master class på en akrylvæske helle. Unge kvinner maler med flytende akryl i et kunstverksted
Acrylic pouring eller fluid art er blant de kreative verkstedene du kan delta på hos Passion to Create.

Åpningstider: Åpen etter avtale
Adresse: Hillevågsveien 18, 4016 Stavanger
Kontakt: E-post: passiontocreateno@gmail.com

Kart og veibeskrivelse for Passion To Create i Stavanger.

Du finner hobbybutikken i Stavanger i samme bygning som Alf Hoff sin trafikkskole. Rett ved hovedveien (riksvei 44) er det enkelt å finne veien fram til Passion to Create.

Selv om hobbybutikken ikke holder åpent, er det ingen problem å avtale tid for å ta en titt på det store utvalget som tilbys her.

Gjennomsnittlig anmeldelse er 5 av 5 stjerner basert på 7 Google-vurderinger:

Jeg deltok på et maleverksted for akryl. Magdalena var vennlig, profesjonell og tålmodig mens hun forklarte materialene og prosessen for gruppen. Vi hadde mange vakre farger å velge mellom og tilgang til Magdalenas kunnskap for å hjelpe oss med å få interessante og vakre resultater. Det var en flott tid, og jeg vil anbefale denne aktiviteten! Jeg ser frem til å prøve dette igjen eller lære andre teknikker av den talentfulle Ms. Magdalena!

Andre hobbybutikker du kan finne i Stavanger

Kreaktiv finner du på Kvadrat kjøpesenter i 1a. etasje. De tilbyr et bredt utvalg av stoffer, symaskiner, garn, perler, syutstyr og -tilbehør og er en hobbybutikk i Stavanger som er veldig populær blant syglade hobbyister. De fører også flere kjente merkevarer innen garn, stoff og hobbyvarer. Basert på hele 235 anmeldelser på Google har de lagt seg med en rangering på 4,1 stjerner av 5 mulige.

Hundvåg Hobby ANS i Stavanger, har nok fått navnet sitt fordi de ligger plassert på adresse Hundvågveien 50. Av totalt 9 anmeldelser på Google har de fått 5 av 5 mulige stjerner. En av kundene deres kommenterer: «Veldig koselig butikk, og kjempekoselig betjening. Alltid god hjelp å få». Her finner du et stort utvalg av hobby, garn, mønster fra Sandnes garn og et sortiment av interiørprodukter.

CMY Kunstmateriell har adresse Dokkgata 4 i Storhaug Snekkerforening. Med hjertet for kunstneren finner du blant annet kunstartikler og kunstutstyr fra flere kjente merkevarer. Deres ønske er at; arbeid med kunstverk blir mer tilgjengelig. Av 5 stjerner har de også fått full pott fra fornøyde kunder.

MyCard & Hobby på Sola har ikke anmeldelser på Google, men basert på Facebook-siden som har over 600 følgere, er besøkende godt fornøyde med denne hobbybutikken. Særlig godt utvalg har de av scrapbooking-utstyr, stensiler, stempel, clear stamp med mere.


Hobbybutikk i Stavanger og hobbybutikker på nett

Har du ikke mulighet til å ta en tur innom en av hobbybutikkene i Stavanger? Det er ingen problem! Vi er på saken og holder på å lage en større oversikt over hobbybutikker i Norge, og har ferdigstilt artikler med oversikt over de beste hobbybutikkene du kan finne i ulike storbyer;

Om du likevel foretrekker å se etter hobbyutstyr i roen av ditt eget hjem, kan du finne hobbyutstyr i nettbutikker som:

Du vil garantert finne noe du liker, og det er mange fine nybegynnersett du kan se på for å komme i gang med noe som du liker.

Mormor og barnebarna lager smykker sammen som en fin hobbyaktivitet. Alle kledd i rosa.
Å perle smykker sammen med barnebarna er en kjempefin hobby og du finner garantert det du trenger på en hobbybutikk i Stavanger.

Vi har lagt merke til at flere av hobbybutikkene i Stavanger har egne nettbutikker. Du vil også se at du kan finne flere produkter i nettbutikken deres i forhold til den fysiske butikken, så det kan gjerne være lurt å ta en titt der.

 • Er du voksen og usikker på hva som er hobbyen din, eller vil du ha tips til hobbyer du kan komme i gang med? Her har vi samlet 10 tips til hobbyer for voksne.
 • Har du lyst å prøve deg på å pynte opp t-skjorten eller klærne med hjemmelaget trykk? Her er oppskriften!

Ofte stilte spørsmål om hobby

 • Hva kan være en hobby?

  En hobby kan være en bred variasjon av aktiviteter som du engasjerer deg i på fritiden, ofte nok til å utvikle spesifikke ferdigheter eller kunnskap.

  Eksempler på hobbyer spenner fra fysiske aktiviteter som kiting og sykling, kreative uttrykk som maleri og fotografering, til samleobjekter som mynter, bøker, eller kunst. Det kan også omfatte aktiviteter som matlaging, baking, eller vinlaging​.

 • Hva betyr hobby?

  Ordet «hobby» indikerer en foretrukken aktivitet du kan engasjere deg i for fornøyelse på fritiden. Og det trenger ikke nødvendigvis være økonomisk motivert. Det skaper en kontrast mellom arbeid og fritid, hvor hobbyen fungerer som en kilde til personlig tilfredsstillelse og glede.

 • Hva er bra med hobbyer?

  Hobbyer er bra av flere grunner: De gir en kilde til avslapning og stressavlastning, gir deg mulighet for personlig utvikling og læring og kan forbedre det sosiale nettverket ditt ved å koble deg sammen med andre som har lignende interesser.

  Engasjement i hobbyer kan også gi en følelse av prestasjon og stolthet over å ha skapt eller oppnådd noe.

 • Skal man inkludere hobby på CV-en?

  Når det kommer til å inkludere hobbyer på CV-en, avhenger det av sammenhengen og relevansen for jobben du søker på.

  Hvis hobbyene dine viser ferdigheter eller erfaringer som er relevante for stillingen, eller demonstrerer personlige kvaliteter som er verdsatt i stillingen du søker, kan det være nyttig å ta dem med. For eksempel kan en hobby som involverer teamarbeid eller lederskap gi et positivt inntrykk i situasjoner hvor slike egenskaper er etterspurt.

 • Er idrett en hobby?

  Idrett kan absolutt være en hobby, spesielt hvis den utøves for personlig glede, fysisk helse og sosialt samvær, heller enn profesjonelt eller med et primært fokus på konkurranse.

  Sykling og yoga er gode eksempler på idrettslige aktiviteter som mange engasjerer seg i som hobbyer, fordi de både kan tilby fysiske fordeler og fungerer som en kilde til glede og avslapning​.

Hobbybutikk i Trondheim: Et mangfold av hobbyutstyr

RC hobby butikker i Norge – Stor oversikt!

Hobbybutikk i Bergen: Se hele utvalget