Hobbytest

Leire for barn. 7 ting du kan lage med barna

adorable smiling child with clay of pottery wheel showing hands in workshop

Bli inspirert til å lage figurer av leire

Har du noen gang prøvd lufttørkende leire? Denne fantastiske leiren er perfekt for barnas kunst- og håndverksprosjekter! Den gir deg følelsen av vanlig pottemakerleire, men uten alt rotet og sølet. Og det beste av alt, den tørker og blir hard uten at du trenger ovn!

Er den uknuselig? Nei, men den er heller ikke like skjør som brent keramikk. Lufttørkende leire er faktisk ganske sterk og holdbar.

Vi har testet ut lufttørkende leire, og hobbyentusiasten Henriette har også laget noen enkle figurer sammen med barna. Alle elsker lufttørkende leire!

Ulike typer modelleire for barn

Selv om vi her har tatt for oss den beste leiren for barn, lufttørkende leire, er det flere modelleringsleirer å velge mellom.

Oljebasert modelleringsleire – kan brukes om igjen

Denne leiren er ideell for lek og utforsking, da den forblir myk og formbar. Den finnes i mange farger og kan blandes for å lage enda flere nyanser. Den gode nyheten er at den ikke fester seg til hender, bord, hår, eller annet. Men vær oppmerksom på at den ikke herder, så den egner seg ikke til prosjekter som krever stivhet.

Lufttørkende leire – skap figurer av leire uten ovn

Som navnet antyder, herder denne typen leire ved å tørke naturlig i luften, uten behov for ovn. Dette gjør den til et flott alternativ for leirekunstprosjekter der du ønsker å unngå varme. I motsetning til lekedeig sprekker den ikke når den tørker, men den kan krympe litt og ta flere dager å herde fullstendig. Vær forberedt på litt tålmodighet.

Modelleringsleire 1 kg | Lufttørkende leire

DAS selvtørkende leire
  • Trygg for barn
  • Trenger ikke herdes i ovn
  • Giftfri
  • Lett å vaske av hendene
  • Perfekt til dekorering med maling eller tusjer

Polymerleire – må herdes i ovn

Selv om polymerleire ikke inneholder ekte leire, fungerer den utmerket som en modelleringsleire. Til forskjell fra lufttørkende leire må polymerleire bakes for å herde. Dette gjør den ideell for prosjekter som krever tid og nøyaktighet, da den ikke herder før du ønsker det. Den krymper heller ikke når den stivner.

Det beste valget av leire for barna avhenger av prosjektet og dine preferanser. Både lufttørkende leire og polymerleire egner seg godt for de nedenfor nevnte aktivitetene. Nå som du har valgt hvilken leiretype du vil ha, er det på tide å sjekke ut hvilke figurer du kan lage av leire! Og hvem vet, kanskje voksne vil synes de er like morsomme!

Hva kan jeg lage av leire?

Du lurer kanskje på hva du kan lage av leire? Vi har mange tips å komme med! Vi har samlet opp flere ideer til hva du kan skape av modelleire sammen med barna. Og om du velger den selvtørkende leiren har du resultatet klart samme dag!

Når den lufttørkende keramikkleiren for barn vil nemlig stivne mens det står i ro på benken. Ingen varme er nødvendig for å herde denne typen leire. Så hvis du ikke ønsker å oppta ovnen til herding, kan dette være det beste alternativet for leirekunst.

Her er 7 gøye figurer å lage av leire på en regnværsdag!

Skap fantastiske figurer i leire sammen med barna dine og opplev gleden ved kreativitet og samarbeid. Her er noen enkle leireprosjekter som garantert vil glede både små og store.

Enkle blomster

Blomsterfigurer som er laget i polymerleire
Polymerleire er ferdig farget og må herdes i ovn, lik disse blomstene.

Skap en vakker blomst med leire sammen med barna dine. Dette er en av de enkleste leireideene som kan gjøres hjemme. Det er en flott inspirasjon for skoleprosjekter også. Utforsk forskjellige farger og former for å lage unike blomster.

Marihøner og larver

Lag søte små dyr som marihøner, sommerfugler og larver. Disse er perfekte for barn som elsker naturen. Enkelt å lage, og resultatet er alltid sjarmerende. Ta en sirkel for kroppen, legg til øyne og ben, og se dem komme til liv.

Øyenstikker

Å lage en modell av en øyenstikker kan være en morsom opplevelse for barna. Det er en enkel prosess med å forme en sirkel for kroppen og øyet, deretter legge til vinger og blader. Dette naturskjønne prosjektet kan være perfekt for skoleoppgaver med naturtema.

Regnbue

Gi barna muligheten til å lage en fargerik regnbue i leire. Mini leirekunst for barn kan være utrolig sjarmerende, og dette prosjektet lar dem utforske sin kreative side. La fantasien løpe løpsk når dere former denne morsomme leire-ideen.

Søte bjørner

Bear made of polymer clay in children's hands. Handmade and leisure. Top view.
Ved å bruke lufttørkende leire, kan du male figuren etter du har formet den. Her er det brukt ferdigfarget leire.

Noen ganger er det de enkle ideene som gir mest glede. Lag søte bjørner ved å forme enkle sirkler og legge til detaljer. Dette prosjektet vil glede barna når de ser resultatet av deres egen kreativitet og oppmuntrer dem til å tenke utenfor boksen.

  • DAS selvtørkende modelleringsleire

    DAS selvtørkende leire

Slange

Det er enkelt å lage en søt liten slange. Med bare én farge kan barna skape denne sjarmerende skapningen. Med selvtørkende leire kan du lage hele figuren med øyne og tunge først, og deretter male den. Da har du en morsom og enkel modelleringsleireidé som barna vil elske.

Sommerfugl

Sommerfugl laget av leire med en fin blå bakgrunn. Blomster og sol som skinner er også laget av leire.
Selv om sommerfugler hører sommeren til, kan du skape sommer hele året inne med disse figurene av leire.

Sommerfugler fanger barns fantasi med sine vakre vinger. Hjelp barna med å forme leiren til sommerfugler og utforsk ulike mønstre for vingene. Dette prosjektet lar dem lære og ha det gøy samtidig.

Er lufttørkende leire trygt for barn?

Det er mange som er bekymret for at barna skal ta leiren inn i munnen. Og det er veldig naturlig at barn skal både lukte og smake på ting de er nysgjerrige på. Du kan også være helt trygg på at lufttørkende leire er helt giftfri. Men følg likevel med på at barnet ikke spiser leiren da klumpen kan sette seg i halsen og dermed gi pusteproblemer.

Lufttørkende leire er en trygg og morsom måte for barna å utforske sin kreativitet. Teksturen og ingrediensene er barnesikre, og den kan brukes både på skolen og hjemme.