Hobbytest

Test av Pigma Micron Fineliner fra Sakura – Er den virkelig så god som de sier?

Test av Pigma Micron fra Sakura i ulike tykkelser vist på hvitt papir som bakgrunn.

Inneholder annonsørlenker

Jeg har brukt mange tegnepenner i løpet av årene, men denne Sakura Pigma Micron Pen-anmeldelsen vil vise deg hvorfor akkurat denne pennen er noe vi vil anbefale!

Pigma Micron finelinere fra Sakura er blant de mest populære finelinerne på markedet, og deres popularitet strekker seg fra hobbytegnere til profesjonelle kunstnere. I denne anmeldelsen vil vi ta en dypere titt på hva som gjør disse pennen så spesielle.

Jeg så raskt at utvalget blant størrelsene på pennene til Pigma Micron finelinere var stort. De har størrelser på tuppen som strekker fra 0.15 mm til 0.70 mm, noe som gir du som er kunstner eller tegner stor fleksibilitet på kunstverket​​.

Når du holder en Pigma Micron Fineliner mellom fingrene, kjennes den som en helt vanlig penn. Det er først når tuppen treffer papiret at du merker forskjellen.

Alle pennene har vannbasert blekk som tørker raskt, ikke blør gjennom papiret, er vannfast, falmer ikke og er luktfri​​. De er laget av PP, stål, POM og messing, og har en lengde på 135 millimeter​​.

Jeg går nærmere inn på hvordan du får mest mulig ut av tusjen, hva som er bra med den i tillegg til at jeg også har sett nærmere på ulempene som følger med pennen. Her blir du kjent med alle aspekter ved den unike pennen.

Les videre i testen vår!


Sakura Pigma Micron

Pigma micron fineliners penner i 8-pakning

Kort oppsummert

 • Ulike størrelser på spissene (0,15 til 0,70 mm)
 • Lengde: 13,5 cm
 • Type innhold: Vannbasert blekk
 • Luktfri
 • Falmer ikke over tid
 • Tørker raskt
 • Selges enkeltvis og i pakning med 3 eller flere
 • Passer for: Nybegynnere til kunstnere

Før du blir kjent med Pigma Micron-pennen, kan det være nyttig å kjenne til historien bak produsenten Sakura. Sakura er et anerkjent navn innen skrive- og tegneutstyr og har sine røtter plantet tidlig i det 20. århundre. Deres grunnleggende visjon er å produsere overlegne kvalitetsprodukter og har gjennom årene vært en pioner innen innovasjon i bransjen.

En av deres mest banebrytende prestasjoner var introduksjonen av gel-basert blekk i 1984. Den utviklingen endret landskapet i penneindustrien dramatisk. Dette japanske merket er godt kjent for sitt fokus på presisjon og kvalitet. Med produkter som er både høyt verdsatt og økonomisk tilgjengelige fortsetter de å være en ledende aktør i markedet for tegne- og skriveutstyr.

En av de største fordelene med Pigma Micron finelinere er kvaliteten på blekket. Det er svært mørkt, nærmere svart enn mange andre finelinere, og gir klare og presise linjer​​. Brukerne rapporterer også om en god motstand i spissen under tegning, noe som gir bedre kontroll og presisjon​​.

Prisen på Pigma Micron finelinere varierer, men de ligger vanligvis mellom 35 kr og 40 kr per penn, avhengig av antall og hvor du kjøper de​​. Med tanke på både holdbarhet, kvaliteten på blekket og det brede utvalget av spisser, er de ansett som et godt kjøp for både nybegynnere og profesjonelle kunstnere.

InStockUSD5,,1,,,1,

Fordeler

 • Lekker ikke
 • Stor fleksibilitet med ulike størrelser
 • Vannfast og lysfast blekk
 • Tuppen tørker ikke ut over tid
 • Korken kan stables på enden

Ulemper

 • Ikke påfyllbare
 • Omslaget er ikke særlig miljøvennlig

Her finner du Pigma Micron fra Sakura

ButikkPrisBeskrivelseKjøp
39 kr

39 kr

 • 1 stk. Sakura Pigma Micron 01
Se tilbud
40 kr

40 kr

 • 1 stk. Sakura Pigma Micron 05
Se tilbud
249 kr

249 kr

 • 6-pkn. Sakura Pigma Micron sort
Se tilbud
249 kr

249 kr

 • 6+1 Pigma Mikron sett inkl. brush penn
Se tilbud
110 kr

110 kr

 • 3-pkn. Sakura Pigma str. 02, 04 og 08
Se tilbud
239 kr

239 kr

 • 6-pkn Sakura Pigma Manga
Se tilbud

Merk at prisene kan endre seg. Vi streber etter å oppdatere endringer fortløpende, men av og til kan det være kampanje på produktet eller butikken kan ha endret prisen uten av vi har rukket å oppdatere den.

Holdbarheten forbløffer, men husk riktig underlag!

Hånd som holder flere av pennene fra Sakura Micron for å sammenligne. fadet bakgrunn.
En samling av Sakura Pigma Micron-penner holdes klare for kunstnerisk bruk, med et spekter av spisser som lover detaljert nøyaktighet for alle slags prosjekter.

Spissens holdbarhet er et viktig aspekt for finelinere, og Micron sine tupper er vurdert å være veldig gode etter vi har rasert gjennom andres tilbakemeldinger, både fra profesjonelle kunstnere og andre anmeldere.

Men det er viktig å notere seg at papirkvaliteten påvirker holdbarheten på pennen. Så vær bevisst på hvilket underlag du bruker når du tegner. Nedenfor har vi tips til hvordan du best mulig kan ta vare på pennene.

Tips til bruk av Pigma Micron Fineliner

 • Optimalt papir-anbefaling: Sakura Micron-pennene fungerer best på papir. Unngå å bruke dem på overflater som kan bidra til en bøyd eller tilstoppet spiss, som for eksempel delvis tørket maling eller primer, tre- og tekstilstøv, stivelser og beskyttelser på stoffoverflater, samt svært fiberrige papirer​​​​.
 • Vinkel og trykk: Micron-pennene er designet for å brukes i en 90-graders vinkel, lik tekniske penner. De mindre spissstørrelsene (003, 005 og 01) har veldig sarte tupper og bør brukes med svært lett trykk, og ikke mer enn vekten av pennen selv. Micron-pennene krever veldig lite trykk for å gi en strøm av blekk​​​​.
 • Unngå enkelte overflater: Å bruke Micron-pennene på ikke-tradisjonelle overflater som lerret, dekorative tepper, osv. kan føre til utfordringer med en bøyd eller tilstoppet tupp. Det er også viktig å være forsiktig med spesialpapirer som er behandlet med belegg, da det kan påvirke blekkets varighet​​.

Med riktig vedlikehold holder denne pennen lenge!

Her ser du hvor pent det kan gjøres ved bruk av disse pennene. Ideelle for både kunstneriske skisser og presise tekniske illustrasjoner.

Riktig vedlikehold av pennen er også viktig. Rengjør spissene forsiktig for å fjerne overflødig blekk og unngå tilstopping. Oppbevar pennene horisontalt eller med spissen nedover for å sikre jevn fordeling av blekk i pennen og unngå at blekket samler seg eller tørker ut i ett område. Husk å sette korken godt på for å forhindre at blekket fordamper eller tørker ut​​.

Pigma Micron-pennene er vannfaste kvalitetspenner, så du kan enkelt rette opp eventuelle feil ved å bruke korreksjonspenner eller ved å tegne over området​​.

For å forbedre grep og teknikk kan du prøve å eksperimente med ulike håndposisjoner for å finne det som føles mest komfortabelt og gir optimal kontroll​​.

Prøv deg frem med ulike teknikker

Tegning med Micron penn størrelse 08 som kunstverk.
Her har jeg prøvd meg på et zentangle-mønster kun ved bruk av Micron str. 08.

Pigma Micron-pennene kommer i forskjellige størrelser, fra svært fine 005-spisser til tykkere penselspisser. Bruk tynne spisser for detaljerte linjer og tykkere spisser for å markere viktige deler av tegningen din​​. I skissen over har jeg kun bruk str. 08 av Pigma Micron-pennene, men jeg kunne fint valgt å bruke str. 04 for å gjøre detaljene enda mer intrikate.

Test av Pigma Micron fra Sakura i ulike tykkelser vist på hvitt papir som bakgrunn.

Sammenlignet med Pigma Brush, ser du at Pigma Micron er mer presise og smale. Her ser du pennene i størrelse 0,50 og 0,10 mm.

Her er ulike teknikker du kan teste ut med Pigma Micron-pennene:

 • Bruk av tykkelse: Dette konseptet refererer til å bruke forskjellige størrelser på pennspisser for ulike effekter i kunst. Tynnere spisser brukes vanligvis til fine, detaljerte linjer, mens tykkere spisser brukes for mer fremtredende, markerte deler av en tegning. Denne tilnærmingen er konsistent med den generelle forståelsen av linjetykkelse i kunst.
 • Stippling: Denne teknikken innebærer å skape mønstre med små prikker for å simulere forskjellige grader av lys og skygge. Den skiller seg fra pointillisme, der ulike farger brukes til å simulere fargeblanding på lerretet. Stippling har vært en anerkjent teknikk i århundrer, med eksempler som går tilbake til tidlig på 1500-tallet, som arbeidet til Giulio Campagnola​​​​.
 • Kryssing: Denne teknikken, som bruker kryssende linjer for å simulere skygger og tekstur, er en velkjent metode i kunst. Å bruke varierende linjetykkelser for å skape skygging og tekstur er en grunnleggende tegneteknikk, spesielt effektiv for å legge til dybde i figurer og bakgrunner.
 • Pointillisme: Kjent globalt, innebærer pointillisme å bruke små prikker for å bygge opp bilder, og skape dybde og tekstur. Det er en teknikk som er forskjellig fra stippling, da pointillisme vanligvis bruker fargede prikker for å skape en blandet fargeeffekt, som sett i arbeidene til kunstnere som George Seurat​​.
 • Scribbling eller Scumbling: Denne teknikken brukes til skyggelegging i tegninger, spesielt effektiv for portretter og stilleben. Det er en mer fri og mindre strukturert tilnærming til å skape tekstur og skygging.
 • Stippling: Dette er faktisk en tidkrevende teknikk som gir detaljerte resultater. Den innebærer å bruke prikker av varierende størrelser for å skape tekstur og skyggelegging, og kan utføres med penner i forskjellige størrelser.
 • Zentangles og mønstre: Å bruke ulike mønstre for skyggelegging, inkludert zentangle-lignende mønstre, er en kreativ tilnærming i kunst. Det innebærer å tegne strukturerte mønstre for å skape vakre og intrikate design. Et eksempel på dette ser du på bildet over. Her er også en mer utbroderende forklaring, inkludert illustrasjoner, på Zentangle-metoden.

Ved å bruke disse teknikkene med Sakura Pigma Micron-pennene kan du utforske og uttrykke din kreativitet på nye måter, og bringe kunstverkene dine til liv med enestående detaljer og dybde. Husk at øvelse gjør mester, og ikke vær redd for å eksperimentere for å finne din unike stil.

Oppsummert

Pigma Micron finelinere fra Sakura gir deg akkurat den finessen du trenger når du skal uttrykke deg kunstnerisk med blekk. Den gode kvaliteten og allsidigheten gjør det verdt investeringen.

Noe jeg likte spesielt godt var hvor enkelt det var å føre tuppen over arket, uten at det lakk ut noe ekstra blekk.

Selv om de har noen mindre ulemper, som at du ikke kan fylle på blekket når den er tom, er de generelt sett et utmerket valg for alle som trenger skikkelig gode og pålitelige finelinere.

Per i dag har vi ikke kommet i nærheten av andre finelinere som kan måle seg opp mot denne pennen. Derfor får den en garantert 5 av 5 stjerner i vår vurdering!

 • Har du lyst å se den nyeste tusj-testen vi gjorde for å finne den beste tusjen på markedet? Les mer og se konklusjonen vår her.
De beste saksene for hobby: Vi tester kjøkkensaks, papirsaks og skreddersaks
Test av klinkekulebane i tre -Timevis med moro!
Test av biljardbord – Hobbyen som trigger konkurranseinstinktet!