Hobbytest

Er dine utemøbler klar for sommeren?

Rotting lenestol på treterrasse utemøbler klar for sesongen

Inneholder annonselenker

Nå er det på tide å se over utemøblene og gjøre dem klare for sene sommerkvelder og Selv om Ikea utemøbler er et godt alternativ, så finnes det alltid gode tilbud å finne nå som sommeren nærmer seg med stormskritt.

Vi har sjekket ut noen av tilbudene på utemøbler som finnes der ute, og ser hvilke utemøbler salg det er verdt å få med seg.

Om du allerede har utemøbler, kan det være en god ide å friske opp med trekk til utemøbler eller kanskje du ser etter puter til utemøbler? Her finner du en god oversikt over gode, solide utemøbler som gjør at du kan slappe av mellom uteaktivitietene og hobbyleken.

Til slutt vil du også finne ulike hobbyleker og uteaktiviteter du kan bedrive med enten du har en stor gressplen å leke på, eller du kun har et mindre område å springe på.

Akkurat nå har HomeRoom 20 % på utemøbler!

Utemøbler i fin setting på uteplassen
Om du har terrasse eller gressplen gir det rom for mange fine ettermiddager i kveldssolen.

Gjør utemøblene klare for sommeren

Først og fremst bør du ta en grundig sjekk av utemøblene dine. Se etter tegn på rust, slitasje eller skader. Dette er viktig for å sikre at møblene holder seg fine og funksjonelle gjennom hele sommeren.

Rengjøringstips og vedlikehold av utemøbler

 • Tre: Bruk en mild såpeløsning og en myk børste for å skrubbe bort skitt og flekker. Skyll godt med vann og la tørke helt før du påfører treolje eller lakk for ekstra beskyttelse.
 • Metall: Fjern rust med en stålbørste og påfør deretter en rustbeskyttende spray. Vask med såpevann og tørk godt.
 • Plast: Bruk såpevann og en svamp for å vaske overflatene. For gjenstridige flekker kan du prøve en blanding av eddik og vann.

Rengjøringstips for rottingmøbler

 • Støvsuging: Bruk en støvsuger med et mykt børstehode for å fjerne støv og smuss fra sprekkene og flettingen. Dette bør gjøres regelmessig for å unngå opphopning av støv.
 • Mild såpeløsning: Lag en blanding av mild såpe og lunkent vann. Dypp en myk klut eller en svamp i løsningen og vask forsiktig over møblene. Unngå å bruke for mye vann, da rotting kan bli skadet av for mye fuktighet.
 • Tannbørste: For å komme til i små kroker og sprekker, bruk en gammel tannbørste dyppet i såpevann. Dette er spesielt nyttig for flekker eller smuss som har satt seg fast.
 • Skylling: Tørk av møblene med en ren, fuktig klut for å fjerne såperester. Pass på at du ikke bruker for mye vann.
 • Tørking: La rottingmøblene tørke helt før bruk. Sett dem i et godt ventilert område, men unngå direkte sollys som kan få rottingen til å tørke ut og sprekke.
 • Blekemiddel for mugg: Hvis du oppdager mugg eller muggflekker, lag en blanding av en del blekemiddel til ti deler vann. Bruk en klut eller svamp til å påføre blandingen på de berørte områdene, og skyll grundig med rent vann etterpå. Husk å bruke hansker og arbeide i et godt ventilert område.
 • Balsam: For å bevare rottingen og gi den en fin glans, kan du påføre en spesialbalsam tilpasset rottingmøbler. Dette gir ekstra beskyttelse mot vær og slitasje.

Vedlikeholdstips for rottingmøbler

 • Unngå direkte sollys: Plasser rottingmøblene i skyggen eller bruk en parasoll for å beskytte dem mot direkte sollys, som kan få rottingen til å tørke ut og sprekke.
 • Beskytt mot fukt: Bruk trekk for å beskytte møblene mot regn og fuktighet. Rottingmøbler er mer utsatt for skade når de blir våte.
 • Innendørs oppbevaring: Hvis mulig, oppbevar rottingmøblene innendørs eller i et tørt, beskyttet område når de ikke er i bruk, spesielt om vinteren.
 • Ikke lyst å kjøpe nye møbler? På finn.no finner du et stort utvalg av pent brukte utemøbler og hagemøbler som er klare for å skinne i et nytt hjem.

 • Lyst å lære en ny hobby? Eller er du nysgjerrig på hvilke hobbyer som finnes der ute? Her kan du teste hvilken hobby som passer for deg!
Uteleker i sommer? Her er 10 hobbyer du kan teste ut med familien!
Lær å grille på en proff måte. Hobbyen som er til å spise opp!
Lyst å brygge øl hjemme? Slik gjør du!